roser

To klassiske gaver du altid kan give på valentinsdag

Valentinsdag er dagen, hvor du har mulighed for at kerer ekstra, om dine kærer.  Når man siger valentinsdag, siger man samtidig valentinsdag gaver, som kan være svære at købe. Herunder er der samlet en række bud på, hvad en god valentingave er.

En god gave betyder nødvendigvis ikke, at du skal opfinde den dybe tallerken, eller skal ud i svære beslutninger om budget og økonomi.

Den lækre chokolade

Selvom det er en valentinsdags-klassiker, kan du aldrig gå galt i byen med en æske chokolade. Gaven giver mulighed for dig, og din partner, at nyde godt af hinandens selskab, og skaber en hyggelig stemning, inden stemningen kræver slukket lys og blanke lagner.

Der findes mange forskellige slags chokolader, og mange butikker har brede udvalg når dagen nærmer sig. En god æske chokolade assisteres godt med et sødt kort, eller en anden lille gave, der kan vise at du har taget dig tid til gaven.

De smukke blomster

Blomster, blomster og blomster! De fleste kvinder er vilde med at få blomster i gave, eller som en overraskelse på en ganske almindelig hverdag. Selvom blomster kan være et kostbart foretagende, er det altid en udgift der er givet godt ud.

Hvis du har lyst til at peppe dit blomster-game yderligere op, kan du evt. selv gå ud og finde dine egne blomster. Med en hjemmelavet buket, viser du at du ikke bare har taget blomster med, du har taget dig tid til selv at finde dem.

Hvor kommer valentinsdag fra?

Valentinsdag, eller “de elskendes helligdag”, kender vi traditionelt herhjemme i forbindelse med chokolade, søde kort og blomster. Højtiden har dog ikke altid været så kærlig.

Traditionen stammer nemlig fra et romersk ritual, nærmere en traditionel fest. Hvert år d. 15 februar, blev der afholdt højtiden “Lupercalia”, som var til ære for frugtbarhedsguderne. Højtiden bestod af ofringer, for at sikre den kommende frugtbarheds blomst.

Skt. Valentin og den romantiske martyr

Legenden beretter, at en romersk kejser, Claudius d. 2, besluttede sig for at gifte soldater, var i ringere stand end ungkarle. Derfor blev der sendt bud om, at unge soldater ikke måtte gifte sig. Det var dog ikke alle, der syntes lige godt om denne idé.

Angiveligt skal præsten “Valentin”, have fortsat med at vie unge soldater, efter dekretet blev udsendt. Valentin blev således taget i fangenskab, og senere myrdet, for kærlighedens frihed. Valentin blev halshugget d. 14 februar, og denne dag blev således opkaldt efter ham, og stadigvæk, den dag i dag, datoen for vores fejring af valentinsdag.

Lupercalia og de romerske ritualer

Sammen med højtiden lupercalia, og de mange ofringer og hyldester til de romerske frugtbarhedsguder, udførte man i romersk tid mange ritualer i denne højtid.

Højtiden fandt blandt andet sted, til ære for guden Lupercus, hvis navn er tæt beslægtet med ulv. I højtiden satte man stor vægt, på ofringerne til den mystiske hunulv, som tog sig af Romulus og Remus. Dette foregik blandt andet ved et alter ritual, hvor man ofrede dyr til ære for hunulven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

74 + = 79